به گزارش سینماپرس، محمد کمالیپور تهیهکننده فیلم سینمایی «کوکتل مولوتف» که این روزها بر پرده سینماهای کشور در حال اکران است در گفتگو با خبرنگار ایلنا، درباره ساخت این فیلم سینمایی گفت: معمولاً من را به عنوان تهیهکنندهای ریسکپذیر میشناسند که همواره به شخصه به دنبال نوآوری بودم و هیچگاه به این فکر نمیکردم که صرفاً به دلیل موفق بودن فیلمهای کمدی به سمت ساخت اینگونه آثار بروم و سعی من بر این است که بیشتر آثاری را تهیه کنم که نو و متفاوت هستند.
کمالیپور خاطرنشان کرد: در انتخاب کارگردان هم همین رویه را در نظر دارم و اینگونه نیستم که بخواهم فقط با کارگردانی کار کنم که چند فیلم کمدی موفق ساخته و حالا من هم با اطمینان از موفق بودن کارهای او برای ساخت فیلم جدیدم با ایشان همکاری کنم. همانطور که میدانید این فیلم اولین تجربه آقای حسین دوماری در سینمای کمدی است و من از آنجا که میدانستم او فیلمسازی بااستعداد و جوانی خوش فکر است، اطمینان داشتم که میتواند اثری خوش ساخت خلق کند و از آنجا که میخواستم «کوکتل مولوتف» یک کمدی متفاوت در ساختار و فرم باشد ساخت این فیلم را با حسین دوماری به نتیجه رساندم.
این تهیهکننده درباره ساخته شدن فیلمهای کمدی متعدد در برهه تاریخی پیش از انقلاب یا سالهای اول پس از انقلاب، اظهار کرد: ما حدود ۷ یا ۸ سال پیش با آقای رفیعزاده به ایده این فیلم رسیدیم و تصمیم گرفتیم روی چنین ایدهای کار کنیم، آن زمان هنوز فیلمی در این دهه که «کوکتل مولوتف» روایت میکند، ساخته نشده بود اما به هر حال برخی مواقع ممکن است فیلمی ساخته نشود اما سوژهاش بین سینماگران مطرح شود و دیگر افراد و دفاتر تولید هم به ساخت فیلم با این ایده فکر کنند. اما واقعیت این است که ما جزو اولین کسانی بودیم که میخواستیم فیلمی در آن دهه بسازیم که آن زمان شرایط فراهم نبود و این فیلم ساخته نشد.
تهیهکننده فیلم سینمایی «هفت بهار نارنج» تأکید کرد: یکی از ویژگیهای دوران پیش از انقلاب و دههای که قصه «کوکتل مولوتف» روایت میشود، این است که در آن زمان برای شوخی کردن دست فیلمساز خیلی بازتر و ممیزیها هم کمتر بود و من فکر میکنم یکی از دلایل اصلی که فیلمسازان بسیاری در سینمای کمدی به سمت روایت قصهشان در آن زمان میروند همین مسئله است.
وی درباره انتخاب بازیگران فیلم و ایفای نقش اصلی توسط امین حیایی گفت: من همیشه در ساخت همه فیلمهایم با احترام به کارگردان نظرات مشورتیام را برای انتخاب بازیگر ارائه میدهم و از اول هم برای ساخت این اثر پای این برنامه ایستادم و برای حفظ آن جنگیدم و خوشبختانه نتیجه خوبی هم از آن گرفتیم. به نظر من امین حیایی همچنان یک سوپراستار واقعی برای سینمای ایران است، هر نقشی به او بدهید میتواند درخشان باشد و بازیگری است که در نقشهای مختلف او را دیدهایم و برای «کوکتل مولوتف» هم انتخاب اول این فیلم سینمایی بود.
کمالیپور درباره عدم حضور «کوکتل مولوتف» در جشنواره فیلم فجر گفت: تصمیم ما بر این بود که این فیلم را مستقیم برای اکران آماده کنیم و نگاهمان اصلاً اینگونه نبود که فیلم را به جشنواره برسانیم و آنجا رونمایی شود که به نظرم تصمیم درستی هم گرفتیم.
وی درباره تأثیر جشنواره فجر بر فیلمهای کمدی گفت: در جشنواره قبلی فیلم فجر شاهد بودیم که چند فیلم کمدی حضور داشتند و جوسازی بدی هم علیه این فیلمها صورت گرفت که من فکر میکنم بهتر است فیلم کمدی در جشنواره حضور نداشته باشد تا این جوسازیها هم اتفاق نیفتد؛ معمولاً آن جوی که علیه فیلم در جشنواره شکل میگیرد در اکران فیلم هم وجود دارد و بر میزان فروش و موفقیت آن تأثیر دارد و فکر میکنم جوی که علیه چند فیلم کمدی جشنواره فجر شکل گرفت در اکران هم حفظ خواهد شد.
این تهیهکننده درباره شرایط اکران «کوکتل مولوتف» اظهار کرد: فیلم ما برای اکران در روزهای نوروز آماده نبود، آقای سهرابی از من درخواست کردند که حتماً فیلم را آماده کنیم که در نوروز اکران شود در حالیکه برنامهریزی من این بود که «کوکتل مولوتف» در نیمه دوم سال بر پرده سینماها برود و به دلیل همین مسئله فیلم ما یک هفته دیرتر یعنی ۱۵ اسفند اکران شد که آن زمان هم سالنهای ما بسیار محدود بود و ۷۰ درصد سالنهایمان کمتر بود چون اصلاً فیلم آماده نبود و مشغول کپی کردن فیلم و رساندن آن به سینماها بودیم و از طرفی هیچ مواد تبلیغاتی هم نداشتیم. در واقع اکران درست فیلم را میتوان از ۴ فروردین دانست چون حدود یک هفته هم سینماها تعطیل بودند و ما هم مواد تبلیغاتی نداشتیم و از چهارم فروردین به شرایط مساعد اکران رسیدیم.
وی تصریح کرد: اکران نوروز امسال به دلیل تقارن این ایام با ماه رمضان شرایط ویژهای داشت که شاید وضعیت را برای اکران نامساعد میکرد. هر سال فیلمها در اواخر اسفند اکران میشوند اما امسال فیلمهای نوروزی از هشتم اسفند نمایش داده شدند که آن زمان هم معمولاً مردم درگیر کارهای آخر سالشان هستند و افراد کمتری به سینما میروند. از طرفی ماه رمضان هم با ایام نوروز همزمان بود، برخی سینماگران اکران در ماه رمضان را به دلیل وجود طرح افطار تا سحر مناسب میدانند اما من چنین عقیدهای ندارم و فکر میکنم ماه رمضان برای اکران فیلم اصلاً زمان مناسبی نیست. در واقع همانطور که هر سال پس از جشنواره شاهد رکود فروش فیلمها در سینماها هستیم ماه اسفند تا عید نوروز به خودی خود زمان رکود سینماست و وقت مناسبی برای اکران نیست. ما امسال در این شرایط فیلم اکران کردیم و فکر میکنم این شرایط به فروش فیلمها آسیب زد. اگر فیلم من اکران خود را از همان چهارم فروردین آغاز میکرد قطعاً نوروز زمان بسیار مناسبی برای اکران بود و من هم از آن استقبال میکردم.
کمالیپور در پایان اظهار کرد: «کوکتل مولوتف» فیلمی بیگ پروداکشن است و هزینه سنگینی برای آن صرف شده است، حدود ۶۰ دقیقه فیلم ویژوال افکت دارد و ما این فیلم را با هزینهای بالا و به صورت کاملاً شخصی ساختیم و تا امروز به دلیل شرایط نامساعد اکران انتظاری که در گیشه داشتیم برآورده نشده است. علاوه بر اینکه وضعیت اکران نوروزی امسال متفاوت بود، باید بگویم که ما تابحال در چیدمان اکران، نمایش همزمان ۸ فیلم را نداشتیم و از طرفی فیلم «هفتاد ۳۰» همچنان در اکران است درحالیکه هر سال شاهد بودیم که فیلمهای قدیمی اکرانشان متوقف میشد و برای نوروز فیلمهای جدید بر پرده سینما بودند اما امسال به دلایل مختلف که گفته میشد مصوبهای برای اکران این فیلم وجود دارد، «هفتاد ۳۰» توانست تا فروردین ماه بر پرده سینماها باشد، این فیلم به همراه دیگر آثار، نمایش خود را تا پس از نوروز هم ادامه داد و در واقع ما ۹ فیلم در نوروز داشتیم؛ قطعاً اکران این تعداد بالای فیلم به صورت همزمان باعث میشود که میزان فروش بین آثار تقسیم شود.
ارسال نظر